Reuzenfeest 2015

In de zomer van 2013 zijn de eerste ideeën op papier gezet om te trachten het 2e internationale Reuzen Festival van 2010 te evenaren. Al snel werd geconstateerd dat voornoemde ambitie een hoffelijk streven was maar de realiteit heeft ons doen inzien dat de financiële middelen ons genoodzaakt hebben tot een andere creatieve invulling.

Begin september zal op elk huisadres in de Gemeente Oisterwijk een ruim 80 pagina dikke glossy op de deur mat vallen met daarin opgenomen het definitieve programma van de zaterdagavond op het Lindeveld alsmede de samenstelling en  alle achtergrondinformatie van de 40 deelnemende groepen en hun ruim 850 begeleiders van de Reuzenoptocht van zondagmiddag.

Onderstaand een zeer kort en bondig overzicht van datgene wat door de Stichting Reuzen Gilde Oisterwijk-Moergestel-Heukelom geprogrammeerd is.

Op vrijdagavond zal de formele opening plaatsvinden tijdens een besloten bijeenkomst voor vrijwilligers, en speciaal genodigden en Vrienden van de Reuze(n) in het raadhuis van de Gemeente Oisterwijk. Tevens is dit het moment van de officiële start van de Rabo nostalgische Kermis.

Op zaterdagavond is er vanaf 18.00 uur een Reusachtig podium op het Lindeveld beschikbaar voor optredens van meerdere (jeugd)ensembles. Uitnodigingen zijn verstuurd naar o.a..Jeugdharmonie Juliana uit Moergestel, Danceschool Danserswijk uit Oisterwijk, showband Taxandria Oisterwijk. Tijdens deze avond zal de uitslag bekendgemaakt worden van de kleurentekenwedstrijd en Rebus die in de glossy is opgenomen. De avond zal muzikaal worden afgesloten door een regionaal zangtalent.

Op zondag verwachten wij vanaf 11.00 uur de eerste Reuzen te mogen begroeten. Zij zullen zich voorbereiden en opstellen in de van Kemenadelaan. Om 14.00 uur vertrekt de optocht via de kerkstraat naar het centrum. Rond 17.00 hoopt de laatste groep zich te presenteren op het Lindeveld waar vervolgens alle Reuzen zullen deelnemen aan Reuzendans en zich vervolgens zullen opstellen aan de noordzijde van de Lind.

20 september 2015    Reuzenoptocht in Oisterwijk.

Sponsoren reuzenoptocht 2015

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *